Brede samenwerking voor positieve gezondheid

Samen Gezond ’s-Hertogenbosch pakt door

  vrijdag 12 april 2019

Op vrijdag 12 maart geeft wethouder Ufuk Kâhya, portefeuillehouder Positieve Gezondheid, het startsein voor de uitbreiding van ‘Samen Gezond ’s-Hertogenbosch’. Dit samenwerkingsverband van gemeente, ziekenhuis, onderwijs en gezondheids- en welzijnsinstanties, heeft tot doel een omgeving te creëren waarin inwoners positief met hun gezondheid omgaan. Na successen op het gebied van overgewicht is nu de tijd rijp om samen ook thema’s als roken en alcohol aan te pakken. Met de kinderen van basisschool De Vlindertuin onthult Ufuk Kâhya (in een circusact) het nieuwe logo bij de start van Koningspelen.

In de afgelopen jaren werkten Jeroen Bosch Ziekenhuis, GGD Hart voor Brabant en gemeente ’s-Hertogenbosch samen aan de effectieve ketenaanpak ‘Overgewicht bij kinderen’, wat voor een dalende lijn van overgewicht zorgde. Tegelijkertijd werkten ’S-PORT, GGD, Farent, basis- en voorgezet onderwijs aan verschillende activiteiten zoals de Gezonde School, Samen Gezond spreekuren en sporten in de wijk, die ook zijn vruchten afwierpen. Daarom hebben de samenwerkingspartners besloten de aanpak uit te breiden en ook andere organisaties te betrekken.


Gezondste keuze, makkelijkste keuze

In de komende periode maken de partners in de stad een programma waarbij ingezet wordt op een sterk gezondheidswelzijn. Dankzij de brede aanpak in thema’s en samenwerkingspartners, worden inwoners, van jong tot oud, op diverse gezondheidsvlakken bewuster en veerkrachtig. Zo wordt de gezondste keuze ook de makkelijkste keuze.